Ontzorging GGZ-problematiek binnen de huisartsenpraktijk leidt tot betere patiëntenzorg. Een gezonde geest, een gezond lichaam

Focus op Zorg verzorgd in Rotterdam- Pernis en Heinenoord de Praktijkondersteuning Huisarts GGZ (POH-GGZ). Binnen de gemeenten Hellevoetsluis en Brielle gaat het om de Praktijkondersteuning Huisarts Jeugd (POH-J. De functie POH -GGZ wordt door Focus Op Zorg aan de huisartsenpraktijk direct geleverd. De functie van POH -J gaat in samenspraak met de gemeente en huisarts. Vanuit de POH- J is er op huisartsenpraktijk niveau explicieter aandacht voor jongeren die geestelijk in het nauw dreigen te komen.

De ingezette functionarissen hebben minimaal een relevante HBO/WO-opleiding wat passend is voor het werkveld. Daarnaast hebben de POH’s een POH-GGZ opleiding gevolgd. Er is goed contact met de POH- GGZ,  het lokale zorgnetwerk en tweede lijn waarbij de POH-GGZ  een brugfunctie vervuld. De POH-J heeft dezelfde functie als het gaat om het inschakelen en doorverwijzen naar gespecialiseerde GGZ en het wijkteam.

HUISARTSENPRAKTIJK

Wij richten ons vanuit onze specialisaties op de volgende huisartsenpraktijk: