Focus op Zorg

INDICATIESTELLING WIJKVERPLEGING

Als je uit het ziekenhuis wordt ontslagen of je kunt je eigen verzorging niet meer zelf, dan kan jij of je familie een indicatie tot wijkverpleging aanvragen. Wijkverpleging is onderdeel van het basispakket van jouw verzekering, waardoor dit niet ten koste gaat van de eigen risico. In tegenstelling tot grote, gecontracteerde zorgaanbieders die alleen de indicatie willen doen als zij ook de zorg mogen leveren, is Focus Op Zorg van mening dat de indicatie onafhankelijk dient te gebeuren zonder de zorg op te dringen aan patiënt/cliënt.

Focus Op Zorg doet in opdracht van verschillende zorgverzekeraars een “second opinion” als de zorgverzekeraar hierom vraagt.  De indicatie kan dan zonder last en ruggenspraak naar alle deskundigheid uitgebracht worden voor zowel de client als zorgverzekeraar. Het spreekt voor zich dat ook de cliënt bij Focus Op Zorg op eigen initiatief een “second opinion” mag aanvragen.

Het zelf aanvragen van wijkverpleging is ook aan te raden als je besluit om een zelf gekozen (ongecontracteerde) zorgaanbieder in te schakelen en/of de zorg via een PGB laat lopen. Je kunt een indicatie aanvragen via de mail.    Of door contact te zoeken met de heer Theo Bravenboer 0648317226 of theo@focusopzorg.org