Indicatiestelling wijkverpleging

Als u uit het ziekenhuis wordt ontslagen of u kunt uw eigen verzorging niet meer zelf, dan kunt u of uw familie een indicatie tot wijkverpleging aanvragen. Vanaf 2015 kunt u dit zelf doen. Voor 2015 was het aanvragen van wijkverpleging een taak voor huisarts of ziekenhuis.

Wijkverpleging is onderdeel van het basispakket van uw verzekering, waardoor dit niet ten koste gaat van uw eigen risico.

Het zelf aanvragen van wijkverpleging is aan te raden als u zelf uw oog heeft laten vallen op een (ongecontracteerde) zorgaanbieder of u wilt uw zorg via een PGB inkopen.

In tegenstelling tot grote, gecontracteerde zorgaanbieders die alleen de indicatie willen doen als zij ook de zorg mogen leveren, is Focus Op Zorg van mening dat de indicatie onafhankelijk dient te gebeuren zonder de zorg op te dringen aan patiënt/cliënt. U kunt bij Focus Op Zorg een verzoek indicatie wijkverpleging indienen als u uw zorg via een PGB wilt inkopen of gebruik wilt maken van een ongecontracteerde zorgverlener.

U kunt een indicatie aanvragen op onze zorg aanvragen pagina. Of door te bellen met de heer Theo Bravenboer 0648317226 of te mailen theo@focusopzorg.org

Voor tarieven indicatiestelling volg deze link.


Onze wijkverpleegkundigen verantwoordelijk voor het stellen van indicaties zijn

Theo Bravenboer

Theo Bravenboer

Indicerend HBO verpleegkundige niveau 5
Eric Jarmohamed

Eric Jarmohamed

Indicerend HBO verpleegkundige niveau 5